full screen background image

EGGER și Crucea Roșie învață peste 11.000 de elevi să ofere primul ajutor!

Crucea Roşie Suceava și Fundația EGGER au finalizat prima etapă a proiectului „Primul ajutor salvează vieți” prin care au instruit aproape 1.250 de elevi (clasele I – XII) și profesori din zona Rădăuţi-Dorneşti-Satu Mare în acordarea primului ajutor premedical și au învățat cum pot salva o viață până la sosirea serviciilor de urgență. Suplimentar, s-au distribuit 372 manuale de prim ajutor şi fiecare instituție a primit cel puțin 1 geantă de prim ajutor. Acum, proiectul se extinde la nivel de județ, fiiind o premieră pentru România, mulțumită sprijinului acordat de către compania EGGER.

Elevii și profesorii care au participat la sesiuni au primit informații teoretice şi practice legate de abordarea unei situaţii de urgenţă şi acordarea primului ajutor:

– Principiile de bază în acordarea primului ajutor: asigurarea zonei, evaluarea unei victime, apelarea serviciilor de urgenţă;
– Primul ajutor în caz de leşin şi poziţia lateral-stabilă;
– Resuscitare prin masaj-cardiac şi respiraţie artificială;
– Primul ajutor în cazul arsurilor, hemoragiilor şi fracturilor;
– Tehnici de bandajare a plăgilor;
– Epilepsia, crizele convulsive şi răni provocate de muşcături/înţepături;

În secţiunea practică a sesiunilor de instruire s-au utilizat manechine, mulaje şi produse de unică folosinţă (bandaje, substanţe dezinfectante, comprese, mănuşi). La sesiunile de training pentru cadrele didactice au fost invitați câte 4 profesori din fiecare unitate de învăţământ, iar la finalul acestora s-au predat trusele de prim-ajutor achiziționate în cadrul proiectului: 1 trusă pentru fiecare școală gimnazială și 2 truse pentru fiecare liceu.

Pentru mai multe informații despre proiectele Fundației EGGER, accesați: www.fundatiaegger.ro.

comments

comments