full screen background image

Pădurar cercetat penal pentru un transport de lemn cu acte false

În cursul dimineţii de luni, la ora 05:37, în cadrul activităților dispuse la nivelul Secţiei de Poliţie Rurală 3 Marginea pe linia prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase, o patrulă de poliţie din cadrul Postului de Poliție Volovăț a oprit pentru control, pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița, o autoutilitară care transporta material lemnos (lemn rotund de rășinoase) și se deplasa spre comuna Marginea.

Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat, de 47 de ani, din comuna Marginea.

Acesta a prezentat polițistului documentele autoutilitarei și cele personale, declarând faptul că nu deține documente legale în privința materialului lemnos.

Efectuându-se verificări, a rezultat că pentru cantitatea de material lemnos transportată nu este înregistrat niciun aviz de însoțire.

Drept urmare, şoferului i s-a cerut să transporte materialul lemnos la un loc de depozitare aparținând O.S. Marginea, pentru a fi descărcat.

De asemenea, s-a solicitat sprijin de specialitate de la IPJ Suceava – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, precum și de la Garda Forestieră Suceava.

După ce autoutilitara a fost condusă la locul mai sus menționat, la ora 07:50, acolo s-a prezentat un bărbat, de 42 de ani, din comuna Marginea, pădurar în cadrul O.S. Marginea, care a prezentat avizul de însoțire primar, emis la ora 06:15, după data identificării de către patrula de poliţie.

În urma inventarierii materialului lemnos, s-a constatat că şoferul transporta cantitatea de 31, 47 mc lemn rotund rășinoase, care a fost predat în custodie, pe bază de proces-verbal, maistrului silvic, în cadrul O.S. Marginea.

Întrucât lemnul a fost transportat fără proveniență legală, societatea comercială la care era angajat bărbatul a fost sancționată contravențional, cu suma de 5.000 de lei, iar materialul lemnos, în valoare de 10.000 de lei, a fost confiscat.

De asemenea, s-a procedat la indisponibilizarea autoutilitarei, în valoare de 40.000 de euro, proprietatea societăţii comerciale, care a fost lăsată în custodie Direcției Silvice Suceava.

S-a întocmit şi un dosar penal, în care pădurarul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza