full screen background image

DNA cere arestarea în lipsă a miliardarului Iustin Paraschiv

DNA     Direcția Națională Anticorupție cere arestarea în lipsă a omului de afaceri Iustin Paraschiv, miliardar în top 500 România, implicat în cazul de evaziune fiscală de 50 de milioane de euro.

Iustin Paraschiv este preşedintele Asociației Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România. La numai 31 de ani, tânărul prahovean controlează un grup de firme a căror cifră de afaceri consolidată depăşeşte 120 de milioane de euro.

36 de tone de carne de pui au fost retrase din magazine, din 9 judeţe şi din Capitală.

Pachetele ar conţine şoareci şi excremente de rozătoare, susţin inspectorii sanitar-veterinari.

Carnea, provenită de la Avicola Călăraşi, a fost distribuită la mai multe magazine din reţeaua Selgros, afirmă anchetatorii.

Dezvăluirile au apărut ca urmare a investigaţiei DNA care viza evaziunea fiscală de 50 de miioane de euro, un dosar în care sunt implicaţi, printre alţii, un parlamentar şi un procuror-şef.

Avicola Călăraşi are 19 ferme, aprovizionează hypermarketurile din toată ţara şi are propria reţea de magazine în marile oraşe. Alerta a pornit din centrul ţării.

Procurorii susţin că Avicola Călăraşi a trimis carne alterată la Selgros. Responsabilul magazinului din Braşov spune că a observat că pachetele erau roase de şoareci.

Şeful magazinului a trimis marfa stricată înapoi la Avicola Crevedia. Carnea nu a fost distrusă însă, spun procurorii. Cei implicaţi în evaziunea fiscală reîmpachetau puii şi îi trimiteau altor ferme de distribuţie, care aveau contracte cu magazine mai mici.

„Dată fiind situația furnizorului Avicola Călărași, compania Selgros a decis retragerea tuturor produselor livrate de către acesta din magazine și stoparea oricăror livrări viitoare de marfă până la clarificarea situației”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar