full screen background image

Peste 50.000 de angajați ai MAI, la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale

Peste 50.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri vor fi la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale. Ei vor acționa pentru protejarea a peste 1,2 milioane de români din întreaga țară, care sunt așteptați să participe la aproximativ 900 de evenimente și manifestații religioase de amploare.

Polițiștii au efectuat circa 500 de controale, în această săptămână. Au fost vizate, în special, târgurile și piețele agroalimentare. Polițiștii au aplicat amenzi în valoare de peste 67.000 de lei pentru aproape 2.500 de contravenții constatate.

Pentru cei care pleacă la drum în aceste zile e bine să fie atenți la cele aproximativ 300 de radare amplasate de polițiști. De asemenea, un elicopter al Inspectoratului General de Aviație va monitoriza traficul de pe DN1, DN2 și DN6. Aproape 1.500 de polițiști rutieri vor fi zilnic pe drumurile din întreaga țară de Paște.

În total, vor fi mobilizați, în fiecare zi, peste 25.500 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAI.

“În perioada sărbătorilor vor fi la datorie peste 50.000 de angajați ai MAI, care vor acorda o atenție sporită zonelor aglomerate, stațiunilor turistice și lăcașurilor de cult. În aceste zile, în întrega țară, sunt programate aproximativ 900 de manifestații religioase de amploare și evenimente cultural-artistice și sportive, la care sunt așteptate peste 1,2 milioane de persoane”, a declarat Monica Dajbog.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza