full screen background image

Manifestări dedicate Sărbătorilor Pascale, în centrele de Asistenţă Socială din judeţ

În întâmpinarea Sfintelor Sărbători de Pascale, copiii și tinerii din cadrul Serviciilor multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului au organizat miercuri, 12 aprilie, începând cu ora 11.00, la Casa de cultura din Gura Humorului, serbarea ”RUGĂ CĂTRE DOMNUL”, cu ocazia sfintelor sărbători pascale.

În prezența conducerii Direcției Generale de Asistență socială și Protecția copilului Suceava, dar și a altor invitați de seamă din județ, din cei 130 de beneficiari ai serviciului, în jur de 40 de copii și tineri au susținut un program artistic emoționant.

Momentele prezentate au reușit să împletească, într-un mod deosebit, cu puritatea caracteristică copilăriei, pricesne și versuri tematice, mesaje cu iz pascal… dar și sceneta de teatru “Învierea Domnului”.

În ciuda emoțiilor cu greu mascate, participanții au transmis cu bucurie spectatorilor ceea ce ei au învățat peparcursul celor 30 de zile în care s-au pregătit pentru acest eveniment: să creadă în ei și în puterea de a face lucruri minunate și, mai presus de orice, au înțeles că, avându-l pe Dumnezeu alături, își pot înmulți talentul și împlini visurile.

Toți cei prezenți, cu mici și mari, au vibrat la unison, de la micuții de pe scenă până la personalul din cadul centrului, specialiști, conducători de instituții sau simpli spectatori trăind bucuria emoțiilor exprimate prin spectacolul „RUGĂ CĂTRE DOMNUL”, simțind mai aproape minunea Învierii Domnului.

Ne-a încântat sufletele cu cântecele ei, talentata noatră colegă Manuela Pohoață, care este și interpretă de muzică populară din zona Bucovinei, impresionând pe toți cei prezenți la eveniment. Au fost alături de copiii noștri, elevi din cadrul școlilor partenere, cărora personalul centrului le transmite mulțumiri pentru implicarea în organizarea spectacolului, în cadrul căruia au evoluat: Gavrilean Petru (orgă), Eliza Baluș (chitară) și Ștefan Damaschin (voce). Aducem mulțumiri sponsorilor noștri de suflet, Fundației TE AUD ROMANIA, reprezentată de Popescu Gabriela și lui Cril Marius. din Fălticeni, care au bucurat copiii și tinerii din cadrul serviciului, cu daruri constând în dulciuri și fructe.”, a precizat directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, Georgeta-Nadia Creţuleac.

Șefa Serviciilor multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, Mihaela Pintilie, și Maria Ulici, șefa Biroului Educativ, aduc mulțumiri tuturor celor care s-au implicat și le transmit urarea de ”Sărbători pascale fericite alături de cei dragi!”

Tot copiii și tinerii din cadrul Serviciilor multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului au participat luni, 10 Aprilie, la acțiunea de ecologizare a spațiilor verzi din Zona de Agrement ”Ariniș” Gura Humorului.

Pentru toți beneficiarii din centrele de copii și adulți din cadrul DGASPC Suceava această săptămână, a reprezentat, pe lângă curățenia și împrospătarea de primăvară, un prilej de implicare în tot felul de activități.

Marți, 11 aprilie, 15 beneficiari ai Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică (C.R.R.N.) Zvoriștea s-au familiarizat cu aparatura informatică aparținând Bibliotecii comunale din cadrul Primăriei comunei Zvoriștea, în scopul documentării și facilitării accesului la informații necesare recuperării intelectuale.

Beneficiari și salariați ai C.R.R.N. Mitocu – Dragomirnei au participat la activitatea de socializare intitulată ”Să ne bucurăm de natură în anotimpul primăverii” desfășurată împreună cu voluntarii din comună cu care au mers la cules de urzici și flori de primăvară în pădurea Schitului ”Petru și Pavel”.

Copiii de la Casa ”Domino” din Fălticeni au organizat activități de confecționare de obiecte decorative pentru Paște în parteneriat cu școala parteneră.

Miercuri, 12 aprilie, C.R.R.N. Zvoriștea a organizat o drumeție cu un grup de 7 beneficiari în localitatea Gorovei, jud. Botoșani, pentru vizitarea mănăstirii Gorovei

Joi, 13 aprilie, Centrul maternal Suceava, împreună cu Centrul Iochebed din Suceava, a organizat, începând cu ora 10.00, o activitate pe linia promovării planificării familiale.

În cadrul terapiei ocupaționale din ateliere, în centrele din structura direcției se vor desfășura activități de vopsit și încondeiat ouă pentru sărbătoarea Pascală.

C.R.R.N. Mitocu – Dragomirnei desfășoară proiectul ”Din inimă pentru inimă” ce cuprinde activități educative, de ergoterapie și de socializare realizate împreună cu 30 de elevi și cadrele lor didactice din clasele I – IV ale Școlii Gimnaziale Mitocu – Dragomirnei.

Minora Holtzhauser Mihaela Vasilica, beneficiară a Serviciilor multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni, va participa la un cantonament și un meci de fotbal în Italia – fiind selectată în lotul național din cadrul Federației Române de fotbal (10-13 aprilie – cantonament Timișoara și 14-18 aprilie – Gallini World Cup Pordenone Italia).

Tot în această săptămână, în cadrul parteneriatului cu ”Clubul copiilor” din Fălticeni, beneficiarii Serviciilor multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni, care frecventează Cercul ”Mâini îndemînatice” vor participa la concursul ‘Mesteșuguri și tradiții ‘, iar în cadrul proiectului ‘Să-i ajutăm pe cei mai triști ca noi’ copiii din apartamentul nr. 5 Fălticeni ajută vecinii (persoanele în vârstă) de pe scara unde locuiesc la cumpărături, curățenie, plata facturilor sau pur și simplu pentru a-i asculta.

Copiii din cadrul Serviciilor multifuncționale de tip rezidențial Suceava participă în continuare la proiectul ”Ajutor la teme” organizat de Biblioteca Bucovinei ”I.G. Sbiera” Suceava și sunt informați de către personalul de specialitate cu privire la ”Capcanele site-urilor de socializare, riscurile la care ne expunem”. Totodată participă la acțiuni organizate de Asociația Lindenfeld care desfășoară activități de voluntariat prin programul educațional Ajungem Mari, cu voluntari elevi și studenți.

Voluntarii F.U. ”Eagle House” vor fi alături de copiii din cadrul Centrului Terapeutic Modular pentru Copilul cu Nevoi Speciale ”Ama Deus” Siret în cadrul proiectului ”Împreună Depășim Bariere”.

“Tuturor celor care, în apropierea Sfintelor Sărbători, s-au oprit o clipă din iureșul obligațiilor zilnice și s-au gândit să bucure prin darurile lor de suflet, beneficiarii din sistemul de protecție sau copiii din familiile nevoiașe, le mulțumim sincer, apreciem fiecare gest oricât de mic ar fi, deoarece iubirea și dăruirea sunt valorile care ne dau măsura umanității.”, transmite director executiv adjunct al DGASPC Suceava, Margareta Isăilă.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza