full screen background image

Inspectoratul de Stat în Construcții va stabili dacă planşeul blocului care a luat foc în Gura Humorului a suferit avarii la structura de rezistenţă

În această noapte, în orașul Gura Humorului s-a produs un incendiu la un bloc de locuințe cu patru etaje.

Incendiul s-a propagat și a distrus toată mansarda din lemn care era amplasată pe întreaga suprafață a celor două scări ale blocului. În momentul de față se lucrează în vederea restabilirii funcționalității utilităților pentru toate celelalte apartamente neafectate.

De asemenea, Prefectura Suceava comunică faptul că nu s-au înregistrat victime și nu sunt persoane care necesită spitalizare.

La cele două scări de bloc, mansarda era constituită din 10 apartamente duplex la prima scară (din care 7 apartamente locuite și 3 apartamente nelocuite) şi 8 apartamente duplex la a doua scară (din care 4 apartamente locuite și 4 apartamente nelocuite).

Dintre cele 84 de persoane care locuiau în blocul afectat de incendiu, 44 de persoane au fost evacuate – 25 de persoane care locuiau la mansardă și a căror apartamente au fost distruse şi 19 persoane care locuiau în apartamentele de la ultimul nivel.

Ca măsură preventivă, în vederea eliminării riscului de producere a unor accidente, toate persoanele evacuate au fost cazate, pe o perioadă nedeterminată, la Colegiul ”Alexandru cel Bun” din orașul Gura Humorului, asigurându-li-se mesele zilnice necesare.

În cursul zilei de astăzi, 13 aprilie, Inspectoratul de Stat în Construcții-Suceava va stabili dacă planşeul de la ultimul nivel al imobilului, a suferit avarii la structura de rezistenţă, în vederea stabilirii măsurilor ce se impun a fi luate în asemenea situații.

comments

comments