full screen background image

Permanență la Frontiera Siret, din cauza pestei porcine din Ucraina

În contextul confirmării pestei porcine africane (PPA) în Ucraina şi Republica Moldova şi pentru a limita răspândirea bolii în comunitate, Comisia Europeană a impus restricţii pentru aceste zone de risc, prin măsuri zoosanitare de combatere a bolii în anumite state.

De asemenea, s-au făcut recomandări privind sporirea măsurilor de profilaxie nespecifică pentru pesta porcină africană în România.

Sunt expuse judeţele de la graniţa de Est şi Nord a României, Suceava fiind unul dintre acestea, deoarece în momentul de faţă virusul ar putea evolua oriunde în ţara vecină, Ucraina.

Pentru acest motiv, la nivelul Instituţiei Prefectului – Judeţul Suceava a avut loc o şedinţă de lucru, la care au participat prefectul judeţului Suceava, Mirela Elena ADOMNICĂI, Directorul executiv al DSVSA, Dănuţ CORNEANU, Şeful PTF – Siret, Ilie LOSTUN şi Şeful Biroului Vamal Suceva , Adrian ANCUŢA.

Urmare a întîlnirii s-a hotărât ca, începând cu data de vineri, 7 aprilie, personalul propriu al DSVSA Suceava să asigure permanenţa în punctul de trece a Frontierei Siret, 24/24 ore, până pe data de 30 aprilie 2017.

Măsura este luată pentru sporirea vigilenţei şi acordarea sprijinului conform prevederilor legale în vederea intensificării acţiunilor de control în comun, dar şi pentru a preveni introducerea în Comunitate a virusului PPA, prin transporturile personale, în bagajele călătorilor, a produselor de origine animală.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza