full screen background image

Columbia: Bilanțul tragediei de la Mocoa a crescut la 290 de morți

Bilanțul victimelor în alunecarea de pământ care a devastat sâmbătă orașul columbian Mocoa (sudul țării) a crescut la 290 de morți, a informat Institutul National de Medicină Legală citat de EFE.

“Deocamdată s-au realizat proceduri de necropsie asupra a 290 de corpuri, dintre care 186 au fost identificate complet iar 161 au fost deja predate”, a informat institutul într-un comunicat.

Dezastrul s-a produs în timpul nopții de sâmbătă, în urma ploilor din munții Anzi, inclusiv în Peru și Ecuador, care au generat viituri pe trei râuri în amonte de Mocoa, capitala departamentului columbian Putumayo. Apele râurilor Sangoyaco și Mulatos care străbat orașul s-au revărsat și au măturat mai multe cartiere din Mocoa.

La rândul său, Crucea Roșie columbiană a informat despre un bilanț de 332 de răniți dintre care 78 au fost transferați la centre medicale din orașele Neiva, Popayán și Bogotá, iar 36 sunt îngrijiți la spitalele locale.

Alte 199 de persoane au fost externate de la spitalul din Mocoa, în timp ce un număr de 19 persoane au rămas în continuare sub îngrijire medicală.

AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza