full screen background image

Urmărire prin Bogdăneşti, pentru reţinerea unui tânăr care conducea băut

Luni, la ora 01.00, o patrulă din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei, aflată în serviciu de patrulare pe DJ 155A, pe raza comunei Bogdănești, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism.

Conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia folosindu-se semnalele acustice și luminoase.

În timpul urmăriri, cel de la volan a făcut schimb de locuri cu pasagerul din dreapta față, în timp ce autoturismul se afla în mers.

Maşina și-acontinuat deplasarea pe un islaz comunal, după care a intrat într-o pădure de pe raza satului Mesteceni, unde a rămas împotmolită.

Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un tânăr, de 19 ani, din comuna Vadu Moldovei.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural, autoturismul fiind indisponibilizat la sediul poliției.

comments

comments