full screen background image

Țigări ascunse în păpuși Matrioșka, depistate într-un autobuz la Siret

Polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava –I.T.P.F. Sighetu Marmației și lucrători vamali din cadrul Direcției Regionale Vamale Iași au descoperit ascunse într-un autobuz care circula pe ruta Cernăuți –Suceava, 126 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ce urmau să fie comercializate pe piața neagră din zonă.

În data de 27 martie, în baza unui plan comun de acțiune, polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava și un echipaj din cadrul Direcției Regionale Vamale Iași, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate, ocazie cu care au oprit în trafic pe raza orașului Siret, un autobuz cu pasageri, înmatriculat în Ucraina, suspect că transportă țigări de proveniență ucraineană.

În urma controlului efectuat, s-a constata faptul că unele persoane transportă în bagajele personale țigări, fapt pentru care autobuzul și pasagerii au fost conduși la sediul S.T.P.F. Suceava în vederea efectuării unui control amănunțit.

Astfel, echipa de control a ridicat în vederea confiscării, de la 4 persoane de cetățenie ucraineană, cantitatea de 126 de pachete cu țigări, de diferite mărci, care erau ascunse în jucării (păpuși Matrioșka), precum și în ciorapi fini de damă.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de peste 2.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Cele patru persoane au fost sancționate contravențional cu amendă, în valoare totală de 8.000 de lei.

comments

comments