full screen background image

Protecția Consumatorilor: “Produsele cosmetice originale nu se vând la tarabe sau din sacoşă”

Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Suceava a emis o serie de recomandări la achiziționarea de produse cosmetice.

Cumpărați aceste produse numai din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţa fiscală), de care veți avea neapărat nevoie în caz de reclamatie; în plus, produsele originale nu se vând în afara lanţurilor de distribuţie cum ar fi tarabele sau persoane fizice “cu sacoşa”.

Fiți atenţi la preţuri, deoarece preţurile mici propuse sunt dubioase, ele provin cu siguranţă din filiere paralele.

Verificați calitatea ambalajului, care trebuie să corespundă valorii produsului, altfel există posibilitatea ca un produs zis “de lux”, ambalat în pungă de plastic sau intr-o cutie banală, să fie o contrafacere.

Orice produs cosmetic trebuie să fie inscripţionat cu numele sau denumirea producătorului ori a persoanei responsabile cu introducerea pe piaţă ori al importatorului de produse din afara UE.

Anumite produse, precum cremele, nu au dată de minimă durabilitate, ci au inscripţionat un simbol ( PAO ) cu perioada dupa deschidere în care produsul poate fi folosit în siguranţă; sunt produse la care data de minimă durabilitate este mai mare de 30 de luni şi atunci aceasta nu se mai menţionează (cazul recipientelor sub presiune cum sunt deodorantele).

comments

comments