full screen background image

Alegeri în Bulgaria: GERB 32%, PSB 27%

După numărarea a 89,7% din voturi, comisia electorală din Bulgaria a anunțat luni dimineața următoarele rezultate la alegerile parlamentare desfășurate duminică: GERB 32,58%, PSB 26,8%, Patrioții Uniți 9,2%, MRF 8,9%, Voința 4,1%, informează Reuters. Pragul pentru reprezentarea unui partid în parlamentul de la Sofia este de 4% din voturi.

GERB este partidul de centru dreapta al fostului premier Boiko Borisov, care a demisionat în noiembrie anul trecut. După ce sondajele la ieșirea de la urne au arătat duminică seara că formațiunea sa este cel mai bine plasată, el a anunțat că va forma un nou guvern de coaliție.

Partidul Socialist Bulgar (PSB) l-a impus ca președinte al Bulgariei, la alegerile de anul trecut, pe Rumen Radev, ceea ce l-a determinat pe Borisov să demisioneze. PSB și-a recunoscut înfrângerea duminică seara, la scurt timp după anunțarea cifrelor de la exit poll-uri.

Despre partidele mici care vor avea probabil locuri în viitorul legislativ, Reuters menționează că Patrioții Uniți este o alianță naționalistă, MRF este partidul etnicilor turci, iar Voința este o formațiune populistă.

STIRI.TVR.RO

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza