full screen background image

10.000 de puieţi de arbori, plantaţi la Ilişeşti

Zeci de angajați ai Ocolului Silvic Bisericesc Ilișești şi ai Gărzii Forestiere, alături de elevi de la școala Grigore Ghica Voievod Suceava au plantat puieți de molid, frasin și fag pe o suprafață de 2 hectare.

Acțiunea a fost inclusă în Luna pădurii, dar a constituit un bun prilej de responsabilizare civică într-un sector de multe ori criticat pentru defrișări ilegale și alte ilegalități. Practic, timp de câteva ore, angajații silvici și voluntarii au reîmpădurit un întreg deal.

La sfârșitul acțiunii, șeful Gărzii Forestiere MIHAI GĂȘPĂREL s-a arătat mulțumit de implicarea celor prezenți, inclusiv a jurnaliștilor, care au lăsat deoparte microfoanele și camerele și au plantat puieți.

La acțiunea de reîmpădurire de la Ocolul Silvic Ilișești au luat parte elevi de la școala Grigore Ghica Voievod, însoțiți de profesoara MIHAELA IRIMIA.

Asemenea împăduriri vor continua în județul Suceava până la jumătatea lunii viitoare, Direcția Silvică estimând că vor fi reîmpădurite peste o mie de hectare.

comments

comments