full screen background image

Decizie definitivă a Instanței: Iohannis pierde casa din Sibiu

Magistrații Curţii de Apel Piteşti au respins contestația în anulare formulată de familia Iohannis în dosarul privind casa din Sibiu. Decizia este definitivă, deci nu mai există nicio posibilitate de atac.

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora averea a trecut în anii ’70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat, fără a avea copii.

Imobilul a ajuns în proprietatea statului, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriaşi. În anul 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea.

Casa a ajuns apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea. Foştii chiriaşi au deschis procese în instanţe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept a lui Nicolae Baştea.

Familia Iohannis a pierdut procesul la Braşov, iar, la jumătatea lunii noiembrie 2015, Iohannis a făcut recurs, acesta fiind respins la Curtea de Apel Braşov.

În aprilie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca dosarul să fie strămutat de la Curtea de Apel Braşov la Curtea de Apel Piteşti, la solicitarea familiei Iohannis. Acum o săptămână, magistrații argeșeni au amânat pentru 22 februarie luarea unei decizii definitive.

comments

comments




Leave a Reply

avatar