full screen background image

Râul Bistrița. deblocat pe o lungime de circa 400 de metri

Prefectul județului, Constantin Harasim, s-a deplasat duminică în municipiul Vatra Dornei, unde s-a întâlnit cu primarul Ilie Boncheș, pentru a evalua situația actuală a lucrărilor de degajare a formațiunilor de gheață din zona confluenței râurilor Dorna și Bistrița.

Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Siret Bacău, prin intervențiile cu utilaje specifice, a deblocat albia râului Bistrița pe o lungime de circa 400 de metri, în aval de confluența cu afluentul de dreapta al acestuia, respectiv râul Dorna.

În prezent, se apreciază că zăporul de pe râul Dorna are asigurată deplasarea în aval, iar locuințele din cartierul Obor nu se mai află în pericol de inundare.

Prefectul Harasim precizează că “se va continua monitorizarea cursului râului Bistrița, în amonte de confluența cu râul Dorna (în amonte de municipiul Vatra Dornei), întrucât în bazinul superior al râului Bistrița până în zona Cîrlibaba, pe albia râului este format un pod de gheață care în prezent poate crea probleme pe tronsonul Iacobeni-Vatra Dornei”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar