full screen background image

Atletul rădăuțean Andrei Dorin Rusu, 4 titluri la Campionatul Naţional

În weekendul care tocmai s-a încheiat, a avut loc la București Campionatul Național de Seniori și Tineret la atletism, la care a participat și sportivul rădăuțean Andrei Dorin Rusu.

Sportivul, legitimat la CSM Dorna, club structurat de Primăria municipiului Vatra Dornei, a câștigat 4 titluri de campion național, la seniori și tineret, în proba de 1.500 de metri cu timpul de 3.49,77 și în proba de 3.000 de metri, cu timpul de 8.14,52.

„Mă bucură evoluțiile sportivului meu care este junior 1 și a câștigat patru titluri naționale la categorii superioare. Credem că obiectivul nostru final va fi atins și săptămâna viitoare, la Campionatul balcanic de seniori, unde încercăm un record național în proba de 1.500 metri, la categoria juniori 1, și o medalie la această balcaniadă de seniori. De asemenea, aș vrea să mulțumesc celor din conducerea Primăriei municipiului Vatra Dornei, pentru susținerea financiară”, a declarat la finalul competiției, antrenorul Cristian Prâsneac.

Sportivul Andrei Dorin Rusu va participa pe data de 25 februarie, la Campionatul Balcanic de seniori, care va avea loc în Belgrad, Serbia.

Andrei Dorin Rusu este din municipiul Rădăuți și a fost descoperit și format de antrenorul de atletism Bogdan Roșcăneanu, sub îndrumarea căruia a ieșit de două ori vicecampion balcanic, vicecampion național, a participat la campionate naționale, europene și mondiale, este câștigător a mai multor etape la care a participat.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar