full screen background image

Amenzi de peste 80.000 de lei, după controale ale Protecţiei Consumatorilor

În luna ianuarie 2017, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava a desfăşurat 230 de acţiuni de control, soldate cu 47 de amenzi, în valoare de 83.900 de lei şi 37 de avertismente.

Comisarul şef adjunct, Vasile Latiş, a precizat că toate controalele s-au desfăşurat în urma cercetării unor reclamaţiil şi a tematicilor naţionale şi locale.

S-au înregistrat 116 reclamaţii, neevidenţiindu-se un segment de piaţă în mod special.

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor legale în cadrul vânzarilor cu preţ redus, s-au desfăşurat 46 de controale, fiind aplicate 13 amenzi, în valoare de 28.600 de lei şi 5 avertismente.

De asemenea, s-au oprit de la comercializare produse în valoare de 1.512 lei.

Dintre deficienţele constatate, se pot aminti neindicarea perioadei de promoţie, etichete pe produse netraduse în limba română, precum şi lipsa preţurilor.

Referitor la protecţia consumatorilor în unităţile de alimentaţie publică, comisarii suceveni au efectuat 46 de acţiuni de control, fiind aplicate 12 amenzi, în valoare de 25.000 de lei, şi 10 avertismente.

Deficienţele găsite au constat în lipsa din Meniu a listei şi atenţionării privind alergenii sau atenţionării privind produsele congelate şi lipsa preţurilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar