full screen background image

Miniștrii de externe din Uniunea Europeană se întâlnesc la Bruxelles

Miniștrii de externe din Uniunea Europeană se reunesc luni la Bruxelles pentru a discuta despre deteriorarea situației din estul Ucrainei și sprijinul pe care UE își dorește să-l acorde Libiei pentru a reduce migrația și pentru a sprijini guvernul libian de uniune națională, se arată pe agenda Consiliului publicată pe site-ul Comisiei Europene.

Consiliul, prezidat de Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politică de securitate, Federica Mogherini, va discuta întâi despre situația din Ucraina și se preconizează că miniștrii vor evalua progresele înregistrate în ceea ce privește punerea în aplicare a programului de reformă din Ucraina în cursul anului trecut, precum și sprijinul UE în ceea ce privește punerea în aplicare a acordurilor de încetare a focului de la Minsk.

Miniștrii de externe vor mai discuta despre situația politică din Libia, la un an de la constituirea guvernului de uniune națională, situația economică și situația în materie de securitate. Consiliul va discuta, de asemenea, despre modalitățile de colaborare cu Libia în abordarea migrației neregulamentare pe ruta central-mediteraneeană.

Oficialii vor dezbate și evoluția relațiilor dintre UE și Egipt și vor aborda în profunzime chestiunea migrației, a combaterii terorismului și a rolului Egiptului în regiune.

Consiliul va mai discuta și despre procesul de pace din Orientul Mijlociu, care urmare a dezbaterii de la întâlnirea din luna ianuarie, se mai arată în agenda publicată pe site-ul PE.

România este reprezentată la reuniune de către ministrul de externe Theodor Meleșcanu.

AGERPRES

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza