full screen background image

Decretul anti-imigraţie al lui Trump, suspendat în instanţă

Autorităţile americane au suspendat aplicarea decretului preşedintelui Trump cu privire la musulmani şi refugiaţi. Decizia a venit după ce un judecător federal din Seattle a blocat temporar decretul anti-imigraţie. Administraţia Trump a făcut apel, însă acesta a fost respins de o Curte din Statele Unite. Mii de oameni au protestat la Londra şi Paris împotriva decretului lui Trump.

Nimeni nu ştie cât timp va dura această fereastră oferită de decizia unui judecător federal. Aceasta este valabilă pe întreg teritoriul american, până la examinarea unei sesizări făcute de procurorul general din Washington. Opinia acestui aşa-zis judecător, care subminează aplicarea legii în ţara noastră, este “ridicolă şi va fi anulată”, a scris Donald Trump pe contul său de Twitter.

Departamentul de justiţie a făcut apel la decizia judecătorului din Seattle şi a cerut aplicarea imediată a decretului antiimigraţie. Însă o Curte din San Francisco a respins solicitarea administraţiei Trump.

MIKE PENCE, vicepreşedinte SUA: “Suntem încrezători că vom câştiga. Dar încă o dată, aici se pune accentul pe siguranţa şi securitatea poporului american”.

În această situaţie fără precedent companiile aeriene au anunţat că cetăţenii care făceau obiectul interdicţiei lui Donald Trump pot călători din nou în SUA. Este vorba despre cetăţeni din 7 ţări predominant musulmane – Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen.

Între timp, mii de persoane au protestat la Londra, Paris şi Berlin faţă de decretul antiimigraţie. “Relaţie specială? Spune NU!”- s-a scandat la Londra, iar la Paris, un organizator a explicat că oamenii au ieşit în stradă ca să spună că nu acceptă ura.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza