full screen background image

Peste 40 de familii sucevene şi-au pierdut dreptul la ajutorul social

La începutul lui 2017, în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Suceava se află în plată 120 de dosare pentru acordarea venitului minim garantat.

Potrivit Narcisei Marchitan, şeful Direcţiei, în anul recent încheiat DAS a înregistrat 42 de cereri noi, iar în urma anchetele sociale, inclusiv a verificărilor la domiciliu, în toate cazurile s-au emis dispoziţii de acordare a dreptului la ajutor social.

Drept urmare, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2016, cu titlul de ajutor social, s-au plătit 314.040 de lei, mai mult faţă de 2015, când s-au achitat 273.089 lei.

Pe durata anului trecut, Direcţia de Asistenţă Socială a dispus 53 de suspendări ale dreptului la ajutor social, în 44 de cazuri luându-se măsura încetării plăţii acestei prestaţii.

La acţiuni şi lucrări de interes local au participat 71 de persoane apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social.

Potrivit planului de lucrări de interes local, în această perioadă asistaţii social sunt scoşi la deszăpezire şi eliminarea gheţii în parcuri şi locuri de joacă pentru copii, urmând ca, odată cu venirea primăverii, beneficiarii de venit minim garantat să presteze la măturatul aleilor pietonale şi parcurilor, precum şi la vopsirea mobilierului urban.

Pe durata verii, lucrătorii în cauză vor menţine curăţenia locurilor de joacă pentru copii şi vor avea grijă de trotuarele din parcuri, lucruri valabile şi în toamnă, când asistaţii cu pricina vor aduna şi frunzele moarte căzute din copaci.

comments

comments




Leave a Reply

avatar