full screen background image

Franța: Atac cu “caracter terorist” în apropierea Muzeului Luvru

Un bărbat cu identitate necunoscută a atacat vineri dimineață cu o armă albă o patrulă militară, strigând “Allah Akbar”, în apropierea Muzeului Luvru din Paris, înainte de a fi grav rănit de un soldat care a ripostat, a declarat premierul francez Bernard Cazeneuve, vorbind despre o agresiune cu un “vizibil caracter terorist”, relatează AFP.

Militarul agresat a fost rănit ușor, iar atacatorul a fost “rănit în abdomen”, a precizat șeful poliției din Paris, Michel Cadot.

“După verificarea conținutului celor două rucsacuri pe care agresorul le purta pe spate, am constatat că nu existau explozivi”, a indicat el.

Potrivit șefului poliției, un bărbat înarmat cel puțin cu o macetă, “s-a aruncat asupra polițiștilor și militarilor” la Carusel, în apropierea muzeului, “proferând amenințări și strigând ‘Allah Akbar'”. Militarul a tras cinci gloanțe și l-a rănit pe atacator.

“Cred că este vorba despre atacul unei persoane cu voința evidentă de a agresa, care era în mod direct amenințătoare și care profera cuvinte ce dau de înțeles că dorea să facă acest lucru într-un cadru terorist”, a afirmat șeful poliției.

Publicul care se afla în muzeu în momentul atacului, circa 250 de vizitatori, a fost ținut la distanță, într-o zonă “securizată” a Luvrului, a indicat șeful poliției.

Forțele de ordine au încercuit zona de acces la cel mai mare muzeu din capitala Franței, care a fost închis.
Din motive de securitate, stația de metrou Palais Royal — Musée du Louvre a fost de asemenea închisă, a comunicat conducerea regiei de transport public din Paris.

Atacul survine într-un context de amenințare jihadistă ridicată în Franța, lovită în ultimii doi ani de o serie de atentate fără precedent. În cadrul stării de urgențe decretate după atentatele de la Paris din noiembrie 2015, militari patrulează zilnic pe străzile capitale și în apropierea obiectivelor turistice.

AGERPRES

comments

comments




Leave a Reply

avatar