full screen background image

Amenzi de 70.000 de lei, după câteva ore de controale ale Poliţiei Rutiere

După ce în minivacanţa de Ziua Unirii poliţiştii rutieri au organizat cea mai amplă acţiune de la începutul acestui an, fiind constatate 21 de infracţiuni şi suspendate 45 de permise de conducere, poliţiştii au ieşit din nou în teren, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice sucevene.

În cursul zilei de miercuri, toate autospecialele dotate cu aparte radar au fost prezente în trafic, scopul acţiunii fiind în principal identificarea celor care pun în pericol siguranţa rutieră rulând cu viteză excesivă.

De asemenea, aparatul radar laser TrueCam a fost folosit de poliţiştii rutieri, în special pe drumurile naţionale şi europene.

În numai câteva ore, poliţiştii au controlat peste 400 de autovehicule şi au aplicat 217 amenzi, majoritatea pentru depăşirea regimului legal de viteză. Valoarea sancţiunilor este de aproape 70.000 de lei.

De asemenea în cadrul acţiunii au fost constate două infracţiuni.

Astfel, un bărbat de 25 ani, din Brodina, a condus autoturismul, pe Str. Spitalului din Rădăuți, având o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, un bărbat de 35 ani, din Volovăț, a condus pe DJ 178 B, Volovăț, având o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au reţinut pentru depăşirea limitei legale de viteză şi depăşiri neregulamentare 11 permise de conducere. Totodată, poliţiştii au retras 5 certificate de înmatriculare.

Au fost identificaţi şoferi care au condus autovehicule pe raza localităţilor cu peste 100 km/h. În toate cazurile s-a procedat la suspendarea permiselor de conducere şi sancţionarea contravenţională a conducătorilor auto.

Spre exemplu, pe DN2, pe raza localităţii Grăniceşti, aparatul radar TrueCam a înregistrat un autoturism care avea viteza de 103 km/h.

De asemenea, pe raza localităţii Dănila a fost identificat un şofer care a condus cu viteza de 102 km/h şi a efectuat şi o depăşire neregulamentară.

Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că viteza excesivă generează accidente rutiere cu consecinţe din cele mai grave.

Totodată, poliţiştii reamintesc că vor acţiona în continuare cu fermitate prin dispunerea măsurilor legale, astfel încât cei care încalcă normele rutiere să conştientizeze urmările şi pericolele generate de comportamentul iresponsabil în trafic.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza