full screen background image

O delegaţie din Rădăuţi a sărbătorit în Moldova “Ziua Culturii Naţionale”

Cu prilejul “Zilei Culturii Naţionale”, un grup de oameni de suflet din Rădăuți, printre care cadre didactice de la Școala Gimnazială ”Gheorghe Popadiuc” conduse de directorul Marcel Colibaba, s-au deplasat în Republica Moldova, pentru a sărbători împreună cu oficialitățile locale 167 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești.

Cele două delegații au depus o jerbă de flori cu tricolor la bustul poetului, situat în incinta Liceului ”Mihai Eminescu” din orașul Drochia.

Consilieri locali din Drochia și conducerea liceului au întâmpinat delegația română cu multă căldură și colegialitate.

Cu această ocazie, s-au semnat protocoale de activități cu specific educativ- cultural, artistic și sportiv. Scopul acestor manifestări este o bună cunoaștere a elevilor din cele două țări, dar și dezvoltarea relațiilor și schimbul de experiență între școala din România și cea din Republica Moldova.

Sâmbătă, 14 ianuarie, delegația a vizitat Cetatea Soroca, unde a beneficiat de o lecție de istorie împărtășită de prof. Nicolae Bulat. Întreaga acțiune s-a desfășurat sub genericul ”Din Suceava pân’ la Nistru”.

Acțiunea a fost inițiată de directorul Marcel Colibaba şi facilitată de fostul primar al municipiului Rădăuţi, Mihai Frunză, o persoană foarte apreciată pe acele meleaguri, datorită înfrățirii și conlucrării cu oficialitățile din Republica Moldova din periada mandatelor de primar.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar