full screen background image

De Ziua Culturii Naționale, Gheorghe Flutur a fost la Cernăuţi, la evenimentele dedicate poetului Mihai Eminescu

La sfârșitul săptămânii trecute, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent la Cernăuți, la invitația oficialităților din Regiunea Cernăuți.

Gheorghe Flutur a participat la o serie de evenimente, împreună cu guvernatorul Regiunii Cernăuți – Alexandr Fisciuk, președintele Consiliului Regional Cernăuți – Ivan Muntean, primarul Cernăuțiului – Oleksi Kaspruk şi consulul general al României la Cernăuți – Eleonora Moldovan.

Din delegaţia suceveană au mai făcut parte Viorel Seredenciuc – vicepreședinte CJ Suceava, Mihăiță Negură – primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc și Gabriel Cărăbuș – directorul Bibliotecii Județene “I. G. Sbiera”.

Mai multe despre eveniment, ne spune şeful legislativului judeţean, Gheorghe Flutur:

“Pe 15 ianuarie, am participat, la Cernăuți, la evenimentele dedicate poetului național Mihai Eminescu, la 167 de la naștere și am depus o coroană de flori la statuia poetului, din Cernăuți.

Ziua de 15 ianuarie, ziua nașterii poetului Mihai Eminescu, este marcată, începând din 2011, în fiecare an, ca Zi a Culturii Naționale. Și, cu această ocazie, am transmis un salut românilor din Regiunea Cernăuți, pe care i-am felicitat pentru eforturile pe care le fac pentru a păstra limba română și tradițiile.

Am mulțumit autorităților de la Cernăuți pentru colaborarea şi sprijinul acordat şi am vorbit şi despre sprijinul nostru pentru minoritățile din județul Suceava.

În partea a doua a zilei de 15 ianuarie, am participat la Festivalul Malăncii – “Malanca Fest 2017″.

În cadrul festivalului au participat 46 de colective de malancari. Aici și județul Suceava a fost prezent, prin Capra de la Mălini și Ansamblul Piatra Șoimului din Câmpulung Moldovenesc, formații care au fost foarte bine primite și apreciate pentru autenticitatea programelor prezentate.

În discuțiile cu oficialitățile regionale am convenit ca, în perioada următoare, să reluăm demersurile pentru modernizarea punctului de frontieră Siret – Porubnoe şi deschiderea a altor 4 noi puncte de frontieră, la Vicovu de Sus – Crasnoilsk, Climăuţi – Fântâna Albă, Ulma – Ruska şi Izvoarele Sucevei – Șhepit și să dezvoltăm colaborarea în domeniile sănătate, învățământ, pe situații de urgență și mediul de afaceri, așa cum am prevăzut și în recentul Protocol semnat la Suceava.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar