full screen background image

Ploi și ninsori au afectat părți din California, Nevada și Oregon

Ploi și ninsori puternice au afectat miercuri părți din statele americane California, Nevada și Oregon, provocând inundații, blocând drumuri și determinând autoritățile să decidă închiderea școlilor, conform Reuters.

Serviciul Național de Meteorologie al SUA a emis un avertisment de viscol ce a rămas în efect în cursul dimineții de miercuri în stațiunile de schi din zona Lacului Tahoe din California, printre care Truckee și South Lake Tahoe, și în Stateline și Incline Village din statul vecin, Nevada.

Conform previziunilor meteorologilor, la altitudini de peste 2.000 de metri stratul de zăpadă va avea între 1,5 și 3 metri, iar vântul va bate în rafale cu viteze de până la 160 km/h de-a lungul lanțului muntos Sierra Nevada. În aceste regiuni au fost emise și avertismente de avalanșe.

“Cei care se aventurează afară ar putea să se rătăcească și să devină dezorientați. În consecință, persoanele din zonele vizate de avertismente sunt sfătuite să rămână la adăpost”, conform serviciului meteorologic.

Drumurile, printre care și Interstate 80 din apropierea graniței dintre California și Nevada, au fost închise miercuri noaptea. Școlile din regiune au fost închise.

Câteva avertismente de inundații au rămas în efect până miercuri dimineața pentru regiuni mai joase din centrul Californiei și vestul statului Nevada, unde se pot produce viituri pe cursurile de apă.

Ploile puternice au dislocat un perete de noroi care peste o casă în Fairfax, California, blocând un cuplu în vârstă împreună cu două nepoate. Pompierii au intervenit și au salvat această familie.

Acesta a fost cel de-al patrulea episod de ploi și ninsori severe produse în California în ultima lună. Aceste episoade de precipitații abundente sunt provocate de o pătură densă de umezeală transportată deasupra Californiei dinspre Pacific.

comments

comments




Leave a Reply

avatar