full screen background image

Premierul la întâlnirea cu preşedintele Iohannis, pe tema bugetului de stat

Premierul Sorin Grindeanu se află miercuri la prima sa întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis în calitate de prim-ministru, la solicitarea şefului statului pentru o discuţie pe tema bugetului de stat.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o discuţie telefonică cu premierul Sorin Grindeanu, în care l-a invitat se întâlnească miercuri după-amiază pentru o discuţie asupra bugetului, date fiind îngrijorările pe această temă pe care le are şeful statului, a declarat luni purtătorul de cuvânt Mădălina Dobrovolschi.

“Preşedintele Klaus Iohannis a avut o discuţie telefonică cu premierul Sorin Grindeanu în care l-a invitat pe acesta la Palatul Cotroceni pentru o analiză clarificatoare. (…) Preşedintele României vrea să afle direct de la premier care sunt planurile Guvernului în legătură cu bugetul pe anul 2017. Este o discuţie necesară pentru că există foarte multe îngrijorări în legătură cu sustenabilitatea acestor măsuri şi efectele pe care le-ar putea avea asupra economiei”, a spus purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei.

Ea a arătat că întâlnirea va avea loc miercuri după-amiază şi vizează planurile Guvernului în legătură cu bugetul, precizând că la întâlnire va participa şi ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan.

Potrivit Mădălinei Dobrovolschi, îngrijorările sunt bazate pe cifre şi date.

“Nu este străin de nimeni ceea ce se întâmplă în ultima perioadă. La nivelul Administraţiei Prezidenţiale există analize serioase, dar ca şi cetăţean de rând există aceste îngrijorări bazate pe cifre, pe date. Îngrijorările acestea sunt până la nivelul Administraţiei Prezidenţiale”, a mai spus purtătorul de cuvânt al şefului statului.

Întrebată dacă au existat şi discuţii cu reprezentanţii BNR, Dobrovolschi a precizat că nu poate confirma sau infirma astfel de discuţii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar