full screen background image

O fotografie realizată de Cătălin Urdoi, un tânăr din Rădăuţi, publicată de National Geographic

O fotografie realizată de un tânăr din Rădăuţi, Cătălin Urdoi, cu „Malanca lui Ştefan cel Mare” a fost publicată de prestigioasa publicaţie National Geographic, la secţiunea Daily Dozen.

A fost una dintre cele mai apreciate fotografii ale zilei, situându-se pe locul patru, reuțind să strângă 321 de voturi.

Fotografia realizată de Cătălin Urdoi ilustrează un moment surprins la Festivalul de tradiţii „Malanca lui Ştefan cel Mare”, de la Vicovu de Sus.

În această fotografie apare domnitorul moldovean Ştefan cel Mare, călare pe un armăsar alb, iar în spatele său se află plăieşii săi, care de asemenea sunt călare pe nişte cai, unul mai frumos decât celălalt.

În descrierea fotografiei, Cătălin Urdoi spune: „La data de 31 decembrie în Bucovina au loc foarte multe obiceiuri ce ţin vii tradiţiile noastre. Unul dintre aceste obiceiuri este numit ”Când un grup de actori joacă scene din istoria noastră. Bucovina, România, 31 decembrie”.

Nu este prima fotografie a lui Cătălin Urdoi care apare în prestigiosul National Geographic.

În anul 2015, o fotografie realizată de el a fost publicată în anuarulrevistei, o colecție a celor mai spectaculoase fotografii selectate de editorii publicației, sub genericul ”Stunning Photos”.

Fotografia în cauză prezintă interiorul sărăcăcios al unei case de romi din comuna Voitinel şi surprinde o fetiţă aşezată pe o pernă înfundată într-un fotoliu amplasat în dreptul unei ferestre.

În pozele realizate de el, Cătălin Urdoi se concentrează foarte mult pe promovarea Bucovinei, a obiceiurilor și portului popular, a oamenilor, a mocăniței, descoperind lumea prin obiectivul camerei foto.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza