full screen background image

De astăzi, sucevenii îşi pot plăti impozitele pe anul 2017. Taxele se pot achita şi on-line

Începând cu 5 ianuarie, locuitorii municipiului Suceava se pot prezenta la casieriile Primăriei pentru a-şi face datoria de contribuabili.

Este vorba despre plata dărilor pe proprietate, celelalte taxe (judiciare, auto de înmatriculare şi pentru permise, dar şi amenzi care trebuiau achitate în 48 de ore) putând fi achitate încă de pe 3 ianuarie.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că a primit o adresă de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin care autorităţile locale erau somate că trebuie să faciliteze, în mod obligatoriu, plata impozitelor şi taxelor locale cu cardul de credit şi cardul de debit.

Lungu: “Noi suntem cu un pas înainte. Deja la Primăria municipiului Suceava se lucrează cu POS, de 3-4 ani de zile, deci suntem în ordine din acest punct de vedere. În concluzie, cetăţenii pot plăti cu cardul şi, de asemenea, on-line. Adresele sunt cunoscute, la fel modul de înscriere şi cel de plată a impozitelor şi taxelor locale”.

Anul acesta, locuitorii municipiului Suceava nu vor fi nevoiţi să aloce mai mult din bugetul personal pentru onorarea obligaţiilor, deoarece s-a hotărât la rămânerea la nivelul din anul 2016 a impozitelor şi taxelor locale.

Lungu a mai adăugat că impozitele locale de anul trecut au fost achitate în proporție de numai 60%.

comments

comments




Leave a Reply

avatar