full screen background image

Primăriile sucevene, invitate să discute programarea finanţărilor europene

euroi     Şeful Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, doreşte să îi invite pe toţi primarii din judeţ, indiferent de culoarea politică, pentru a discuta viitoarele finanţări europene, pentru perioada de bugetare 2014-2020.

Nechifor a apreciat că toate autorităţile trebuie să gîndească proiecte cu finanţare europeană în funcţie de priorităţi, pentru a nu exista o concurenţă. Mai mult, Nechifor a subliniat că anul trecut au fost axe de finanţare cu criterii care au scos din competiţie multe primării.

Şeful Consiliului pledează pentru o “programare” a viitoarelor propuneri de proiecte, aceasta fiind cheia pentru câştigarea cât mai multor finanţări.

Nechifor: În trecutul recent, au fost axe de finanţare la care au existat criterii care i-au pus pe primari în situaţia de a depune proiecte care nu aveau şanse, din start. Schimbarea pe care o propun e ca, după o discuţie cu ei, să alegem în funcţie de nevoi, pe fiecare localitate în parte, proiectul prioritar. Să nu creăm competiţii care nu ştim la ce pot duce. Sunt convins că va fi o idee bine primită şi de primari.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar