full screen background image

În 2017, în premieră, Zilele Teatrului „Matei Vişniec”

În 2017, Primăria municipiului Suceava va organiza Festivalul naţional al artei interpretative contemporane – Zilele teatrului „Matei Vişniec”.

Manifestarea se doreşte a fi una „a dialogului cultural est-vest”, primarul Ion Lungu declarând că este vorba despre un festival internaţional desfăşurat sub patronajul Ministerului Culturii, în cadrul Programului „Oraşe europene”.

Lungu: “Iată că, până la sfârşitul lui 2016, avem lucruri concrete în cadrul acestui program desfăşurat în oraşele care au depus candidatură pentru Capitală europeană 2021. Din punct de vedere cultural, 2016 a fost un an bun la Primăria municipiului Suceava. O spun cu argumente, este anul cel mai bun, din punct de vedere cultural, după Revoluţie”.

Parteneriatul cu Ministerul Culturii vizează cele 10 oraşe care nu s-au calificat la preselecţia pentru desemnarea Capitalei culturale europene 2021,

Programul „Oraşe europene” sprijinind cel puţin o iniţiativă de dimensiune europeană din dosarul de candidatură.

În cauză sunt desfăşurarea de proiecte cu finanţare din fonduri europene pe probleme de management cultural; elaborarea unui catalog de promovare care să contureze profilul şi identitatea culturală ale oraşului, precum şi iniţierea unui proiect de susţinere a filmului românesc

Lungu: “Este vorba despre programe de formare a managerilor şi programatorilor culturali, elaborarea unei publicaţii de promovare a oraşului, dar şi despre revitalizarea, în fiecare oraş, a unui cinematograf, lucru care în Suceava deja se întâmplă”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar