full screen background image

S-a stabilit traseul autostrăzii Piteşti – Sibiu

Mult aşteptata şi amânata autostradă Piteşti-Sibiu porneşte, cel puţin pe hârtie. Astăzi vom afla traseul final al şoselei de mare viteză. Oficialii din Ministerul Transporturilor şi ai companiei de autostrăzi vor anunţa şi deschiderea licitaţiei pentru tronsoanele de autostradă care reprezintă capetele viitoarei autostrăzi.

În noiembrie anul trecut, CNADNR a facut publice cinci variante de traseu ale autostrăzii Sibiu-Pitesti. Una urmăreşte îndeaproape traseul stabilit acum opt ani. Doar diferă puţin în zone precum Tălmaciu, Câinenii Mici sau în apropiere de Curtea de Argeş. O altă variantă merge pe partea stângă a lacului Merişani şi ocoleşte Curtea de Argeş pentru a reveni la traseul de bază în Tigveni. Tot din această localitate se desprinde alt traseu către Călimăneşti, care revine la drumul de bază în zona Racoviţa-Copăceni. Tot acolo ajunge şi un traseu propus, care coteşte şi el spre Călimăneşti.

Până acum au fost aprobate secțiunile: Piteşti şi Curtea de Argeş, o porțiune de 32,5 de kilometri de şosea de mare viteză, unde trebuie construite 14 poduri, din care cel mai mare va avea 1,6 kilometri. Al doilea segment aprobat este Boiţa – Sibiu, de 15 km, pe care trebuie ridicate 12 poduri şi viaducte. O altă bucată aprobată are 18 km și este între Văleni și Curtea de Argeş.

Investiţia este estimată la 1,6 miliarde de euro și prevede inclusiv reabilitarea drumului naţional Câmpulung – Râmnicu Vâlcea şi legarea municipiului Râmnicu Vâlcea de autostradă. Autorităţile estimează că şoferii vor putea circula pe autostrada Sibiu-Piteşti în 2021.

comments

comments




Leave a Reply

avatar