full screen background image

Primarul Sucevei, la şedinţa Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat la şedinţa Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), în cadrul căruia deţine funcţia de vicepreşedinte.

Printre principalele puncte de pe ordinea de zi a fost şi proiectul Codului administrativ al României, Lungu opinând că acesta este absolut necesar: “Trebuie un Cod administrativ unic al României, în care să fie prevăzute toate lucrurile aferente administraţiei locale şi centrale”.

În rândul aspectelor stringente abordate, Lungu a dat ca exemplu cel care vizează transformarea funcţiei de prefect al judeţului din înalt funcţionar public în demnitar, aceeaşi calitate urmând să o aibă, potrivit proiectului legislativ, inclusiv primarul unei localităţi.

În ceea ce priveşte această din urmă funcţie, Ion Lungu arată că, pe deoparte, Legea administraţiei publice locale stipulează că primarul îndeplineşte o funcţie de administraţie publică, iar de cealaltă parte îl asimilează funcţionarilor publici: “Avem o situaţie destul de incertă în ceea ce priveşte primarii, pentru că noi nici nu mai ştim ce suntem, astăzi. Am făcut această propunere ca, în măsura în care prefecţii vor fi demnitari, să fim la fel şi noi, primari. Din cauza „statutului incert”, primarii şi viceprimarii nu beneficiază de spor de vechime în muncă.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar