full screen background image

Este posibil ca gazele din import, mai scumpe, să fie consumate doar de IMM-uri

razvan-nicolescu     Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat joi că este posibil ca gazele din import, mai scumpe decât gazele produse intern, să ajungă să fie consumate doar de IMM-uri, lucru care ar reprezenta o problemă.

“Sunt îngrijorat că importurile de gaze vor merge, în mare măsură, doar la IMM-uri. (…) Dacă IMM-urile ar fi cabinete de avocatură, nu ar avea probleme să plătească câțiva lei în plus. Dar dacă vorbim de făbricuțe de pâine, de exemplu, unde ponderea gazului în costuri este ridicată, s-ar putea să avem o problemă”, a afirmat Nicolescu, citat de Mediafax.

“IMM-urile trebuie să știe că au posibilitatea de a-și schimba furnizorul de gaze și trebuie să învețe mecanismele de piață. (…) Mă tem că România nu își poate permite să piardă locuri de muncă în acest moment și să se închodă IMM-uri”, a mai spus Nicolescu.

Nicolescu a adăugat că în perioada de iarnă consumul național de gaze depășește producția, astfel că este nevoie de importuri mai mari.

Potrivit ministrului, România își va onora angajamentul luat față de Comisia Europeană (CE) de a liberaliza total piața de gaze naturale, din 1 ianuarie 2015, pentru toți consumatorii non-casnici.

comments

comments