full screen background image

PSD a depus la Senat un proiect de lege privind organizarea unui referendum de revizuire a Constituţiei

Un proiect de lege pentru organizarea şi desfăşurarea unui referendum naţional privind revizuirea Constituţiei a fost depus la Senat de social-democrații Ovidiu Donţu şi Titus Corlăţean, informează News.ro.

Cheltuielile pentru organizarea consultării populare ar urma să fie suportate din bugetul de stat pe anul 2016 și se cere o procedură de urgență pentru adoptarea legii în Parlamemnt, se arată în proiectul cu pricina.

Miza acestui referendum ar avea legătură cu inițiativa cetățenească de modificare a Legii fundamentale, în sensul redefinirii familiei ca uniune între un bărbat și o femeie. Potrivit HotNews.ro, care citează surse politice, PSD ar intenționa să treacă rapid prin Parlament această inițiativă cetățenească.

Conform proiectului senatorilor PSD, românii cu drept de vot ar trebui să fie chemați la urne în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării propunerii de revizuire.

Data referendumului ar trebui să fie anunțată de Guvern, în cel mult trei zile de la intrarea în vigoare a legii, prin Monitorul Oficial şi prin presă, radio şi televiziune.

La începutul acestei săptămâni, senatorii juriști au adoptat, în unanimitate, un raport de admitere a iniţiativei cetăţeneşti privind modificarea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei ca uniune dintre un bărbat şi o femeie.

În acest context, președintele Klaus Iohannis a declarat că referendumul pentru modificarea Constitiției nu ar trebui să se desfășoare în aceeași zi cu alegerile parlamentare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar