full screen background image

Opt filme premiate la Festivalul de la Cannes, la Cinema “Modern” Suceava

Ediția de anul acesta a “Les Films de Cannes” – eveniment ce a adus la București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași cele mai recente producții de pe Croazetă – a avut peste 25.000 de spectatori, iar organizatorii anunță o ediție-pilot la Suceava, la finalul acestei luni.

Ediția a șaptea a “Les Films de Cannes a Bucarest” s-a întins pe durata a zece zile și a adus mai mult de 20.000 de spectatori în cele patru săli din București — CinemaPRO, “Elvira Popescu”, Cinema Muzeul Țăranului și Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României.

Entuziasmul publicului a generat o nouă ediție-pilot și la Suceava, la Cinema “Modern”, între 18 și 20 noiembrie, continuând inițiativa de a aduce producțiile de la Cannes în alte orașe din țară.

Programul din Suceava cuprinde opt filme, dintre care șase premiate anul acesta la Festivalul de la Cannes.

Programul filmelor de la Cinema “Modern” Suceava:

Vineri, 18 noiembrie: Julieta de Pedro Amoldovar (Competiția oficială Cannes 2016) și Două lozuri, de Paul Negoescu (Mențiunea specială a juriului, Zurich IFF )

Sâmbătă, 19 noiembrie: Bacalaureat, de Cristian Mungiu (premiul pentru regie Cannes 2016), The Neon Demon, de Nicolas Winding (Competiția oficială Cannes 2016) și I, Daniel Blake, de Ken Loach (Palme d’Or, Cannes 2016).

Duminică, 20 noiembrie: La tortue rouge, de Michael Doduk (Un Certain Regard Cannes 2016), Juste la fin du Monde, de Xavier Dolan (Marele Premiu al Juriului și Premiul Juriului Ecumenic, Cannes 2016) și Câini, de Bogdan Mirică (Premiul FIPRESCI Un Certain Regard, Cannes 2016).

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza