full screen background image

Premierul cere intensificarea pregătirilor pentru venirea iernii

În cadrul ședinței de guvern de miercuri, premierul Dacian Cioloș a cerut miniștrilor să intensifice măsurile de pregătire pentru venirea iernii și să verifice cum gestionează instituțiile situația. De asemenea, șeful executivului a tras un semnal de alermă privind contractele de deszăpezire care nu sunt încheiate pentru toate tronsoanele de drumuri.

“Am cerut miniștrilor de resort să pregătească în cadru comitetului pentru pregătiri de iarnă, să înceapă verificarea instituțiilor statului abilitate dacă s-au pregătit pentru iarnă, în domeniul transportului mai ales.

V-aș ruga la Interne să verificați dacă sunt stocuri suficiente de materiale antiderapante și să verificați administratorii de drum care nu respectă normele în vigoare atunci când apar probleme.

O să vă rog la ministerul Transporturilor să vă asigurați că se finalizează contractele necesare pentru achiziția serviciilor de deszăpezire. Înțeleg că avem încă tronsoane de autostradă și de drumuri naționale fără contracte de deszăpezire. Mai exact, din datele pe care le avem, doar în 26 de județe există aceste contracte, în 15 județe sunt în derulare și v-aș ruga să urmăriți modul în care se derulează finalizarea acestor contracte.

L-aș ruga și pe domnul vicepremier Dâncu să se asigure că autoritățile locale sunt în focurile pregătirilor pentru iarnă și să urgentăm încheierea acestor contracte.

Și aș mai dori așa cum am decis la începutul mandatului, transparenta maxima în publicarea acestor contracte de deszăpezire de către toate instituțiile. O să o rog pe doamna Violeta Alexandru să se asigură că această transparență conform legii este asigurată” a cerut Dacian Cioloș.

comments

comments




Leave a Reply

avatar