full screen background image

Simularea de cutremur continuă

Este a doua zi în care forţele Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost mobilizate pentru intervenţie în cazul unui cutremur cu magnitudinea peste 7, miercuri fiind simulată o nouă replică a cutremurului, de 5,2 grade pe scara Richter.

În cea de-a doua zi a exerciţiului ,,SEISM 2016”, prin care pompierii simulează intervenţia în cazul unui cutremur puternic, echipele de intervenţie derulează un exerciţiu de salvare a oamenilor din cartierele Rahova, Vitan şi Dămăroaia, după o replică a seismului, de 5,2 pe Richter.

Pentru intervenţia în aceste zone, unde sunt semnalate imobile prăbuşite, au fost mobilizate forţele aflate în prezent în bazele de operaţii din Bucureşti. Conform scenariului, în zona Rahova au fost identificate opt clădiri în diferite stadii de avariere. Conform scenariului, se estimează un număr de aproximativ 300 de persoane rănite, 50 decedate şi 300 sinistrate.

De asemenea, în zona Mall Vitan au fost avariate şase blocuri de locuinţe, iar în cartierul Colentina – zona Fundeni, au fost înregistrate cinci imobile avariate în diferite stadii. În aceste zone scenariul conceput de MAI estimează un număr de aproximativ 300 de persoane rănite, 80 decedate şi 300 sinistrate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar