full screen background image

Dosarul „Microsoft” la final Pedepsele definitive date de instanță

Ultimul termen în dosarul Microsoft s-a judecat, astăzi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În acest dosar, Gabriel Sandu, Dorin Cocoş, Dumitru Nicolae și Gheorghe Ştefan sunt acuzaţi că au încasat comisioane pentru derularea contractelor pentru licenţele Microsoft. Procurorii vorbesc de o mită de 60 de milioane de euro şi de un prejudiciu adus statului de 27 de milioane de euro.
Pedepsele definitive date de instanța supremă:
Dumitru Nicolae – 2 și 4 luni de închisoare cu executare.
Gabriel Sandu – 3 ani de închisoare cu executare
Dorin Cocoş – 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare
Gheorghe Ştefan – 6 ani de închisoare
De asemenea, instanța a mai dispus confiscarea a 9 milioane de dolari de la Dorin Cocoș.

Potrivit DNA, contractul-cadru de închiriere de licențe Microsoft din 15 aprilie 2004 ar fi fost încheiat în condiții oneroase pentru bugetul de stat, asigurând posibilitatea deturnării unui discount de circa 47% acordat de firmă în considerarea Guvernului României și, implicit, permițând plata unor comisioane către persoanele implicate.

Astfel, susțin anchetatorii, contractul-cadru s-ar fi încheiat cu încălcarea dispozițiilor legale privind achizițiile publice, invocându-se în mod nereal calitatea de unic distribuitor a Fujitsu Siemens Computers, la un preț cu cel puțin 40% mai mare față de prețul real, având la bază un necesar nefundamentat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar