full screen background image

Ministrul Muncii: Nu se pune problema ca acest Guvern să taie sau să plafoneze indemnizația pentru creșterea copilului

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a anunțat că Guvernul nu va tăia din indemnizația pentru creșterea copilului, cel care are posibilitatea să facă acest lucru este Parlamentul, fiind cel care a inițiat legea.

“Un prim bilanț era important pentru noi ca să vedem cât de atractivă era această indemnizație și să vedem dacă estimările inițiale corespund cu realitatea. Nu se pune problema ca acest Guvern să taie sau să plafoneze indemnizația pentru creșterea copilului. Parlamentul care a adoptat această legislație este singurul for care în mod normal este cel care ar trebui să se uite și să vadă care sunt aceste consecințe. Prin urmare, în calitate de Guvern nu o să lansăm ordonanțe care să corecteze Parlamentul ci tot ceea ce ne propunem este să ne uitam exact, să vedem cum au fost făcute estimările în Parlament inițial și să vedem ce se impune să se facă de către Parlament, forul care a și inițiat această măsură”, a declarat Pîslaru, potrivit Agerpres.

Ministrul Muncii a adăugat că în prezent trebuie urmărit dacă măsura care a fost gândită va duce la creșterea natalității în România sau dacă există alte lucruri care ar putea fi făcute în acest sens.

“În acest moment, singurul lucru pe care trebuie să-l punem pe masă, și nu noi, ci întreaga societate, prin Parlament ca for legislativ, este dacă măsura în sine, așa cum a fost ea gândită, duce la creșterea natalității în mod eficient sau există alte lucruri care ar putea fi făcute. Guvernul și-a asumat implementarea, a fost unul dintre lucrurile pe care le-am primit atunci când am fost numit în funcție. Eu voi participa la dezbatere în momentul în care va trebui să pun toate informațiile pe masă. Forul legitim care are posibilitatea de a schimba acest lucru este Parlamentul.(…) Guvernul a dat indemnizații pentru că respectă o lege care a fost emisă de către Parlament. Forul care a emis-o trebuie să remedieze, dacă e ceva de remediat”, a spus Pîslaru.

comments

comments




Leave a Reply

avatar