full screen background image

Întrunirea Biroului Permanent al Organizației Județene a PSD, în Zvoriștea

Întrunirea Biroului Permanent al Organizației Județene a PSD a avut loc vineri, 26 august, în localitatea Zvoriștea, şi a finalizat prima etapă a strategiei de acțiune politică a Organizației PSD Suceava, etapă prin care s-a urmărit analiza obiectivă a rezultatelor alegerilor locale, evidențierea premiselor de abordare cu succes a alegerilor parlamentare, precum și identificarea problemelor reale cu care se confruntă comunitățile locale.

Rezultatele PSD la alegerile locale în zona Siret au fost analizate de coordonatorul acestei zone, deputatul Eugen Bejenariu, care și-a exprimat opinia că obținerea funcției de primar în 9 localități din 14, precum și rezultatul pozitiv al votului exprimat pentru Consiliul Județean se constituie în puncte de sprijin solide pentru câștigarea alegerilor parlamentare. Această opinie a fost împărtășită de toți primarii și președinții de organizații locale prezenți care au insistat și asupra faptului că o listă de parlamentari bine întocmită, cu o reprezentare locală judicioasă reprezintă de asemenea un factor important al succesului.

Ioan Stan, președintele Organizației Județene, a salutat determinarea celor prezenți, determinare ce reprezintă un element esențial al victoriei în alegerile parlamentare. De asemenea, Stan a remarcat prezența doamnelor social-democrate sucevene la activitățile organizate de PSD la nivel național (Mirela Adomnicăi, Oana Pintilei și Gabriela Mihai participă în perioada 25-28 august 2016 la Școala Politică de vară a OFSD la Mamaia, iar Violeta Țăran a participat recent la întâlnirea Ligii Femeilor Primar a Comunelor din România, desfășurată la Cheile Grădiștei – Brașov), ceea ce demonstrează încă o dată contribuția însemnată a femeilor în activitatea Organizației Județene a PSD, dar în același timp și necesitatea prezenței acestora pe listele parlamentare.

Ca la fiecare întâlnire a Biroului Permanent în teritoriu, primarii au prezentat o serie de probleme de ordin administrativ cu care se confruntă și a căror rezolvare ține de implicarea guvernului.

“S-a subliniat încă o dată suma derizorie acordată de acest guvern județului Suceava la rectificarea bugetară și, fără a primi sumele necesare pentru echilibrarea bugetului local, doar cu propriile resurse, numeroase primării nu pot garanta asigurarea condițiilor sanitare și de prevenire a incendiilor pentru a putea obține autorizația de funcționare a școlilor. Astfel, încă o promisiune a acestui guvern, care s-a angajat să acorde prioritate absolută investițiilor în domeniul educațional, a fost încălcată.”, a spus Alexandru Radulescu, purtătorul de cuvânt al PSD Suceava.

comments

comments
Leave a Reply

avatar