full screen background image

Programul “Suceava Air Show” 2016, eveniment ce va avea loc duminică, 28 august

Eveniment la înălțime, duminică, 28 august, în apropierea aeroportului ”Ștefan cel Mare” din Salcea – “Suceava Air Show” 2016.

Iubitorii de spectacol vor asista la evoluții acrobatice cu planoare și avioane, zboruri de agrement și de prezentare cu aeronave ultra ușoare.

Mitingul aviatic contribuie totodată la promovarea aeroportului, un obiectiv deosebit de important pentru județul Suceava.

Suceava Air Show va fi organizat în colaborare cu  Aeroclubul României, Iacării Acrobați București și Bucovina Fly Club Suceava.

Mitingul aviatic s-a organizat pentru prima dată în august 2012, când Aeroportul Suceava marca 50 de ani de existență.

PROGRAMUL MITINGULUI AVIATIC SUCEAVA AIRSHOW 2016

1.DESCHIDEREA MITINGULUI – Discurs 15:00
2.CSTA SUCEAVA – evolutie aeromodele de acrobatie aeriana 15:15
3.Bucovina Fly Club –aeronave usoare si ultrausoare-zbor in formatie + lansare 15:45
4.Aeroclubul Romaniei – acrobatie aeriana EXTRA 300 16:05
5.Bucovina Fly Club –aeronave usoare si ultrausoare 16:15
6.Evolutie elicoptere Bell 206 + KA26 16:35
7.IACARII ACROBATI – acrobatie aeriana YAK 52 16:55
8.Bucovina Fly Club –aeronave usoare si ultrausoare-zbor in formatie + lansare 17:10
9.AEROCLUBUL ROMANIEI – lansare parasutisti 17:30
10.Evolutie elicoptere Bell 206 + KA26 17:45
11.Aeroclubul Romaniei – acrobatie aeriana EXTRA 300 18:00
12.Bucovina Fly Club – TECNAM+SENECA+PIPER 18:10
13.Pauza – cursa regulata WIZZ AIR 18:30
14.Evolutie elicopter KA 26 19:30
15.Aeroclubul Romaniei – acrobatie aeriana EXTRA 300 19:45
16.AEROCLUBUL ROMANIEI – lansare parasutisti 20:05
17.Inchiderea mitingului cu evolutie pirotehnica IACARII ACROBATI 20:20.

Aeroclubul Romaniei participa la Suceava Airshow cu cei mai buni dintre cei mai buni piloti si parasutisti din Romania!

In acest an, echipele Aeroclubului Romaniei prezente la mitingul aviatic sunt: Hawks of Romania, Blue Wings Romania si White Wings!

Hawks of Romania este echipa nationala de acrobatie cu avionul, ce reprezinta Romania la peste 20 de evenimente aviatice in tara si peste hotare! Ei zboara cu puternicele avioane Extra 330SC, si ne vor incanta cu acrobatie in formative! Pilotii Hawks of Romania sunt si membrii in Echipa Nationala de Acrobatie cu Avionul, participand in fiecare an la multiple concursuri europene si mondiale de acrobatie, unde obtin de fiecare data rezultate remarcabile! In 2015 membrii echipei au obtinut titlul de vice-campioni europeni, iar in 2016 Andrei Serbu a obtinut locul 4 in Campionatul Mondial!

Blue Wings Romania sunt Echipa de Lucru Relativ a Romaniei, si este formata din parasutisti instructori ai Aeroclubului Romaniei, cu mii de salturi cumulate la active. Ei executa suprapuneri de parasute, figuri acrobatice cu parasuta, salturi cu Drapelul Romaniei.  Acum o saptamana ei au stabilit un nou record national – cea mai mare formatie de 10 parasutisti ce executa prinderi din Romania! Lucrul relativ pe cupola presupune suprapunerea parasutistilor, cu parasutele deschise, necesitand multa experienta, atentie si incredere intre acestia.

White Wings – echipa demonstrativa de zbor acrobatic cu planorul  – este formata din 2 planoare de constructive romaneasca IAR IS-28B2, va vor incanta cu gratia zborului fara motor. Planoarele se folosesc de curentii de aer si indemanarea pilotilor pentru un spectacol acrobatic armonios, iar intreaga evolutie va fi marcata de fum.

Din nou alături de noi, pilotul Jurgis Kairys, Campion Mondial de acrobație liberă.
Cu un palmares impresionant, 2 medalii de aur și 3 de argint în cursele Freestyle World Aerobatic Championships,  de două ori Campion la cursele World Grand Prix of Aerobatics, Jurgis a câștigat cursele Redbull Airrace în Zeltveg Austria în 2003 iar în 2009 a câștigat cu avionul Sukhoi 31, Campionatul Mondial de Acrobație de la Silverstone în U.K.

Pilotul lituanian s-a născut în Şaripovo Krasnoyarsk – Siberia la 6 mai 1952 (64 de ani). Părinții săi, deportați în Siberia, s-au reântors în țara natală abia când micul Jurgis avea 6 ani.

Interesul pentru avioane a început de la o vârstă fragedă, Jurgis Kairys urmărind zilnic avioanele uitlitare care zburau în apropierea casei.

În 1973 a absolvit Școala Tehnică de Aviație din Viborg, devenind pe rând mecanic apoi inginer de aviație. În 1974 a început să zboare la Clubul de acrobație din Kaunas. In 1984 a absolvit Academia de Aviație Civilă din Sankt Petersburg (Leningrad), devenind pilot inginer. Talentul și determinarea lui au făcut să devină membru de elită a Echipei naționale de acrobație aeriană a URSS-ului in 1976. Kairys și colegul său, acrobatul Steponas Artiskevicius au introdus stilul lituanian agresiv de acrobație care a devenit celebru în anii ’70. În anul 1989 fabrica Sukhoi (Sukhoi Design Bureau) a apelat la serviciile sale pentru dezvolatrea și modernizarea avioanelor de acrobație Sukhoi 26, 29 și 31.

Jurgis Kairys a inventat mai multe manevre de acrobație aeriană dintre care amintim “Kairys Wheel“, “Small Loop” și a fost primul pilot care a executat cu succes manevra “Pugachevțs Cobra“ cu un avion propulsat de elice.

În anul septembrie 1999 a executat “Zborul Secolului”, zburând pe sub toate podurile de peste râul Neris din Vilnius, culminând cu cea mai cunoscută evoluție acrobatică a sa prin zborul ranversat pe sub un pod cu înălțimea de doar 7 metri în septembrie 2000.

 

aviatic

comments

comments




Leave a Reply

avatar