full screen background image

Dezinsecția din Rădăuți, amânată din cauza vremii nefavorabile

Din cauza vremii nefavorabile, acţiunea de dezinsecţie organizată de Primăria Rădăuţi s-a amânat pentru zilele de 13 şi 14 august.

Este vorba despre o acţiune aeriană de dezinsecţie, pentru care un elicopter tip Robinson 44 aparţinând SC Fly Company SRL Oradea va survola zonele cu aglomeraţii locative şi cele cu arbori din zona centrală, pe o suprafaţă de aproximativ 300 hectare, pentru a pulveriza substanţe de combatere a muştelor şi ţânţarilor.

Activităţile de aviotratament se vor desfăşura pe data de 13 august în intervalul orar 19.00 – 21.00 şi pe data de 14 august în intervalul orar 6.00 – 8.00.

Ca substanţă insecticidă se va utiliza Aqua K – Othrine, iar ca solvent, apa.

Acestea sunt considerate cele mai bune insecticide aflate pe piaţă la ora actuală, care se pretează la a fi folosite la dezinsecţii urbane: străzi, pieţe, arii rezidenţiale, complexe de locuinţe, în special în realizarea manoperei pe cale aeriană. Sunt recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi nu pun în pericol oamenii, animalele, dar albinele pot fi afectate în condiţii de soare puternic.

Pentru a preveni eventualele incidente (alergii), populaţia este rugată să evite, pe cât posibil, prezenţa în locurile unde zona va fi survolată.

Primăria recomandă instituţiilor publice, operatorilor economici, asociaţiilor de proprietari şi persoanelor fizice care au în vedere activităţi de dezinfecţie, deratizare, dezinsecţie, să le desfăşoare concomitent cu cele de pe domeniul public.

(Doina Craiu)

comments

comments




Leave a Reply

avatar