full screen background image

Focuri de armă la Brodina, pentru reţinerea unui contrabandist ucrainean de ţigări

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat la frontiera verde şi în P.T.F. Siret aproximativ 10.000 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 86.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Miercuri, 27 iulie, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 07.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat două persoane care transportau, de la frontiera de stat, către interiorul ţării, mai multe colete voluminoase.

Imediat lucrătorii au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcții diferite.

Polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, în urma acţiunii fiind reținut un bărbat, cetățean ucrainean.

Au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent fiind luate măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei, ocazie cu care au fost descoperite 4 colete, care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

Persoana în cauză, identificată ca fiind, Vasilovici T., în vârstă de 18 ani, a fost dusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor, a rezultat cantitatea de 5.490 de pachete, marca Marble, de proveniență ucraineană, în valoare de 60.390 de lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Cetăţeanul ucrainean este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Faţă de acesta s-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, cercetarile fiind continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, la finalizare urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

comments

comments




Leave a Reply

avatar