full screen background image

Fiscul vrea să primească fără mandat judecătoresc toate datelor celor care fac plăți cu cardul

Într-un proiect de act normativ pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor, se precizează că fiscul va primi, fără mandat judecătoresc, toate detaliile cu privire la identitatea deținătorului cardului de fiecare dată când se fac plăți electronice cu cardul bancar, anunță hotnews.ro.

“În cazul plăților electronice, efectuate cu cardul bancar prin intermediul POS-ului, entitatea care gestionează certificarea/autorizarea tranzacției, va comunica Agenției Naționale de Administrare Fiscală, simultan cu transmiterea tranzacției către instituția acceptantă și următoarele date:
a) ID terminal;
b) ID comerciant;
c) numărul bonului fiscal;
d) valoarea bonului fiscal;
e) data, ora și minutul emiterii bonului fiscal;
f) instituția acceptantă;
g) numărul cardului utilizat pentru efectuarea plații;
h) cod autorizare plată;
i) toate detaliile disponibile cu privire la identitatea deținătorului cardului”.

Aceasta prevedere apare intr-una din Anexele unui proiect de Hotarare pentru modificarea si completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 479/2003, document scos in dezbatere publica pe site-ul Ministerului de Finante in data de 12 iulie 2016.

comments

comments




Leave a Reply

avatar