full screen background image

Prodecanul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, reţinut de DNA

Dan-Florin Drugă, avocat în Baroul Iaşi şi prodecan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, a fost reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită, alături de o altă personă, urmând ca cei doi să fie prezentaţi Curţii de Apel Iaşi cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii anticorupţie din Iaşi l-au reţinut pentru 24 de ore pe Dan-Florin Drugă, avocat în cadrul Baroului Iaşi, prodecan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi şi titular de curs la disciplinele Teoria Generală a Dreptului şi Drept Penal, fiind acuzat de luare de mită. Alături de acesta a fost reţinut un alt bărbat, Dan Melinte, fiind acuzat de complicitate la luare de mită. Cei doi urmează să fie prezentaţi Curţii de Apel Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

“În perioada decembrie 2015 – 3 iunie 2016, inculpatul Drugă Dan – Florin, în calitate de prodecan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi şi titular de curs la disciplinele Teoria Generală a Dreptului şi Drept Penal, prin intermediul inculpatului Melinte Dan, a pretins de la un student suma de 18.900 lei în vederea înscrierii în anul al 3-lea de studii, la unitatea de învăţământ respectivă. Înscrierea studentului urma să se realizeze în condiţiile în care acesta din urmă nu a susţinut în fapt examenele aferente anilor anteriori de studii, nu s-a prezentat la cursurile obligatorii şi nu a achitat taxele de şcolarizare la termenele prevăzute în Regulamentul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi”, anunţă DNA printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, la data de 06 iunie, Dan-Florin Drugă ar fi primit de la studentul respectiv de 19.000 de lei, sumă din care 3.500 lei i-ar fi dat lui Dan Melinte, cei doi fiind prinşi în flagrant de procurori.

comments

comments




Leave a Reply

avatar