full screen background image

Aproximativ 7.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, descoperite într-un autoturism care a fost urmărit în trafic

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava şi S.P.F. Brodina din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmaţiei, au depistat în trafic un autoturism marca  Volkswagen Passat încărcat cu aproximativ 7.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră din România;
Un cetăţean român este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, ţigările în valoare de aproximativ 70.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul  folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava în vederea continuării cercetărilor.

În data de 21 mai, la nivelul  S.T.P.F. Suceava şi S.P.F. Brodina s-a declanşat o acţiune  pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 05.00, lucrătorii de frontieră au depistat în trafic, pe raza localităţii Brodina, un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Germania, suspect că transportă țigări provenite din contrabandă.

La semnalele regulamentare efectuate de poliţiştii de frontieră, şoferul autoturismului a refuzat să oprească, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei din dotare.

Conducătorul auto și-a continuat deplasarea în mare viteză, a virat pe o stradă secundară, unde a abandonat autoturismul şi a fugit.

Mașina era plină cu ţigări, fapt pentru care a fost condusă la sediul S.T.P.F. Suceava, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.910 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

În continuarea cercetărilor, câteva ore mai târziu, a fost identificat cetățeanul român I. Constantin, în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava, care a declarat oamenilor legii că el se afla la volanul autoturismului VW Passat implicat în activitatea infracțională.

Țigările, în valoare de aproximativ 70.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Autoturismul, în valoare de 6.700 de lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava, iar cetăţeanul român este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar