full screen background image

Concursul regional de discursuri umoristice și improvizate ”Moldova Umoristică”, desfăşurat la Rădăuţi, şi-a desemnat câştigătorii

Biblioteca Municipală ”Tudor Flondor” din Rădăuți a găzduit sâmbătă, 8 octombrie, începând cu ora 9.30, concursul regional de discursuri umoristice și improvizate ”Moldova Umoristică”.

„Toastmasters” Rădăuți a organizat evenimentul, care s-a desfășurat pe parcursul mai multor ore și a conținut în program discursuri umoristice și improvizate la nivel de arie H 4.

Membrii din Cluburile „Toastmasters” din Botoșani, Iași, Chișinău, Suceava și Rădăuți au avut ocazia de a susține discursuri în fața publicului rădăuțean.

Participanții au avut opțiunea de a beneficia de două traininguri susținute de Trainer și Coach Cristina Onofrei și Trainer formator NLP Practitioner, Paul Beschieru.

Acestea a durat fiecare aproximativ o oră, timp în care cei prezenți au învățat cum să-și spună părerea fără a-i critica pe cei din jur, în trainingul intitulat ”În loc de critică”.

De asemenea, au fost ajutați să își controleze mai bine viața în cel de al doilea training, numit ”Descoperă cum poți să alegi ceea ce trăiești”.

În studioul Radio VIVA FM au fost Alexandra Gavrileţ şi Bogdan Horodincă, membru, respectiv membru fondator ai Clubului din Rădăuţi.

Bogdan Horodincă:

Toastmasters Internațional este o organizație non-profit care are ca scop crearea unui mediu pozitiv de învățare și dezvoltare. La întâlniri se exersează vorbitul în public și participanții învață să devină lideri. Toastmasters International gestionează peste 14.350 de cluburi din 126 de țări.

De curând a fost înființat și clubul din Rădăuți.

Concursul s-a desfășurat pe 4 secțiuni, iar câștigătorii sunt:

– “Discursuri umoristice pregătite de acasă în limba română”

Ilie Dercaci – Top Club Chișinău

Cristina Botezatu – Toastmasters Iași

Lucian Popescul – Rădăuți Toastmasters

– “Discursuri improvizate în limba română”

Bogdan Horodincă – Rădăuți Toastmasters

Paul Beschieru – Toastmasters Botoșani

Mircea Constantin Serediuc – Toastmasters Iași

– “Discursuri umoristice pregătite de acasă în limba engleză”

Eugeniu Smeșnoi – Toastmasters Chișinău

Mircea Constantin Serediuc – Toastmasters Iași

Violeta Gherman – Toastmasters Botoșani

– “Discursuri improvizate în limba engleză”

George Lazăr – Toastmasters Iași

Violeta Gherman – Toastmasters Botoșani

Ilie Dercaci – Top Club Toastmasters Chișinău

Alexandra Gavrileţ:

Radio Viva FM Rădăuți a fost partener media al evenimentului.

Județul Suceava are în acest moment două cluburi înființate: cel din Rădăuți și cel din Suceava.

Urmează să fie format și un al treilea, în Gura Humorului. Membrii Clubului Toastmasters Rădăuți vor participa la sfârșitul lunii octombrie, la Brașov, la finala concursului.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar