full screen background image

Mii de profesori pregătesc proteste pe 1 iunie

Peste 15.000 de profesori vor să iasă în stradă pe 1 iunie, de Ziua Internațională a copilului. Cadrele didactice sunt nemulţumite că guvernul nu a emis nici până acum o lege a salarizării care să aducă venituri decente în sistemul educaţional, arată B1 TV.

“Va fi un marș de amploare pentru că, din păcate, actualul Guvern tratează cu indiferență educația. Vă reamintesc faptul că la începutul anului am avut negocieri la ministerul Muncii, se conturase o variantă acceptabilă. Ce a urmat, se știe, acel proiect de ordonanță făcut peste noapte pe care l-am respins și a urmat al doilea proiect, care ne nemulțumește. Avem un fost de salarii de 10 miliarde pe an, fondurile de premiere sunt infime. Ne așteptăm de la actualul Guvern să facă o lege a salarizării să știe și colegii noștri care este orizontul de așteptare”, a explicat Simion Hăncescu, președintele FSLI.

“Este un semnal de alarmă pe care îl tragem și sperăm că acest domeniu va fi prioritar cu adevărat, nu așa cum se clamează. Suntem prioritari pe hârtie, dar, din păcate, lucrurile stau altfel”, a adăugat acesta.

comments

comments




Leave a Reply

avatar