full screen background image

Material lemnos confiscat de către poliţişti, în Vama şi Moara

Marţi dimineaţă, la ora 08.30, o patrulă din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Moara a oprit pentru control, pe DJ 209C, pe raza comunei Moara, autoutilitara condusă de un bărbat, de 33 de ani, din orașul Liteni, care transporta cherestea de esență răşinoase.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport pentru cantitatea de 1,745 mc de cherestea.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, şi confiscarea cantității de cherestea, cu o valoare de circa 1.000 de lei, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Pătrăuţi.

 

La ora 13.15, polițiștii Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama au oprit pentru control, pe DJ 176, din comuna Vatra Moldoviţei, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat, de 37 de ani, din comuna Vama, care transporta material lemnos.

Întrucât au fost identificate diferenţe majore în ceea ce priveşte numărul de piese transportate şi diametrele acestora şi cele înscrise în avizele de însoţire, ansamblul auto a fost condus la un depozit silvic.

Specialiștii silvici au stabilit faptul că autoutilitara transporta 14,37 mc de material lemnos, iar remorca 25,75 mc, cantități ce nu corespundeau cu cele înscrise în documente.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, şi confiscarea cantității totale de 40,12 mc de lemn rotund de esență răşinoase, cu o valoare de circa 15.000 de lei, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Vama.

comments

comments




Leave a Reply

avatar