full screen background image

Legea care aduce modificări indemnizaţiilor pentru mame a fost publicată în Monitorul Oficial

Legea care aduce modificări indemnizaţiilor pentru mame a fost deja publicată în Monitorul Oficial. Ea stabileşte un plafon minim de 85 la sută din media veniturilor nete realizate în ultimul an anterior naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85 la sută din salariul minim, informează B1 TV.

Legea care aduce modificări indemnizaţiilor pentru mame stabileşte un plafon minimum de 85 la sută din media veniturilor nete realizate în ultimul an anterior naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85 la sută din salariul minim.

Cu alte cuvinte, dacă până în prezent o mamă care primea nivelul minim de indemnizaţie, beneficia de un venit lunar de 600 de lei, din luna iulie de când se aplică legea, indemnizaţia minimă pentru mame va fi de 1.062 de lei pe lună, adică 85 la sută din valoarea salariului minim, care va fi de 1.250 de lei brut.

Această indemnizaţie se acordă până la împlinirea vârstei de doi ani, iar dacă mamele se întorc la muncă mai repede, vor primi un stimulent de 50 la sută din valorea indemnizaţiei minime, adică de aproximnativ 530 de lei pe lună. O altă prevedere a legii este că părintele care s-a întors din concediul de creștere nu poate fi concediat timp de șase luni de la revenire. Modificările vor intra în vigoare de la 1 iulie 2016.

comments

comments




Leave a Reply

avatar